Modalitats de caça


 
Aquesta modalitat és una practica molt arrelada entre els caçadors de les Illes Balears i molt tradicional.
Aquesta practica consisteix en amollar una guarda de cans , que com a maxim pot estar formada per 8 animals , i aquests van ensumant el terreny fins a localitzar la peça , despres la encalcen fins que la consegueixen agafar .
El nombre maxim de captures és de 15 per dia i guarda , i des del 14 de juliol fins a l´inici de la mitja veda nomes es pot caçar dimarts i dissabte.


Caça de conills amb cans i escopeta.

   
Aquesta modalitat consistei en formar grups de caçadors amb un maxim de 4 escopetes i 6 cans . Es tracta d´anar batent el terreny ,  a fi de que els cans trobin els conills i els facin sortir del seu amagatall , a fi de poder disparar-los amb major comoditat.
El nombre maxim de captures és de 30 conills per grup de caçadors , i es pot caçar amb aquesta modalitat del 15 d´agost fins al 29 de desembre , dimarts , dijous , dissabte, diumenge i festius de caracter nacional o autonòmic.


Caça de conills amb fura.

 
Aquesta modalitat no és molt practicada a les illes balears .Consisteix en amollar la fura dins un claper o caramull de pedres , a fi que les fures facin sortir els conills del seu amagatall i així poder capturar-los amb major facilitat.
Per a la practica d´aquesta modalitat s´ha de disposar de la llicència A-1, B-1 a més de la C-3.
També per a practicar aquesta modalitat cal l´autoritsació expressa i per escrit del titular del vedat .
Les senderes i els llaços només es poden utilitzar si es disposa de l´autoritsació corresponent .
Els conills capturats vius no es poden comercialitzar.


Caça amb falconeria.


Aquesta modalitat es realitza alliberant aus de rapinya , aquestes des de l´aire l´ocalitzen l´espècie que es vol caçar i amb les seves grans habilitats ataca l´animal i d´aquesta manera aconseguim capturar -lo.
S´ha de disposar de la llisència A-1, B-1 , a més de la C-1 i la credencial de falconeria .
Es pot entrenar amb cimbell o amb peces de caça sembrada , tot l´any , i unicament als vedats amb autoritsació.
Les aus de falconeria que pertanyen a espècies exòtiques han de volar amb un transmissor que permeti controlar-ne els moviments en tot moment.


Caça de la llebre amb cans llebrers.


Consisteix a amollar 1o2 cans com a maxim en terrenys oberts , d´aquesta manera els cans van rastrejant la llebre fins a localitzar-la , i es en aquest moment quan comença una emocionant percecució, fins que el ca agafa la llebre o la llebre aconsegueix fogir.
Durant la mitja veda:
 Dimarts i dissabte : 2 cans eivissencs
 Dijous i diumenge : 2 cans de qualsevol raça
Durant la veda general :
 2 cans de qualsevol raça.
En cap cas es podrà superar el nombre màxim de 4 cans amb independència de la raça.


Caça del tord a coll.


Aquesta modalitat consisteix en situarse en algun punt estratègic allà on passin els tords , ja sigui d´alba o a finals d´orabaixa i mitjançant uns filats capturar-los.
Els filats han de dur el precinte reglamentari i les canyes han de tenir una llargaria màxima de fins a 7,5metres.
Els filats poden estar al coll des de 2 dies abans de l´inici de la temporada fins a 2 dies despues de finalitzar-la.
Nomes es poden capturar :el tord , el tudó i l´estornell per danys a l´agricultura.


Caça de perdiu amb reclam mascle i escopeta.


Aquesta modalitat consisteix en posar una perdiu mascle a l´interior d´una gabia , allè al cantar atreura als mascles salvatges del camp al veure amenaçat el seu territori per un pssible competidor , i mentres es barallen es quan s´aprofita per abatrer-les.
Està prohibit caçar amb perdius femelles o amb artificis que la substitueixin , així com l´us de magnetòfons o reclams mecanics.
No es pot treure el reclam a terreny cinegètic en dia no hàbil.
La distància mínima entre els llocs de caça i els vedats limítrofs , excepte acord entre vedats , és de 200metres.


Caça de la perdiu amb reclam mascle i bagues.


Aquesta modalitat consisteix en posar una perdiu mascle a l´interior d´una gabia , allà , al cantar , atreura els mascles salvatges del camp al veure amenaçat el seu territori per un possible competidor, mentre es barallen el mascle salvatge entra en el llaç i és cuan el capturam.
Únicament es pot practicar als vedats, comtant amb l´autoritsació expressa i per escrit , individual i intransferible per ha aquesta modalitat.
S´autoritza un màxim d´un reclam mascle de perdiu i 3 bagues amb 4 bagons cada una , que han d´anar precintades amb el precinte oficial.
Cada perdiu capturada ha d´identificar-se amb una anella codificada , lliurada per l´administració competent en la matèria de caça, en abandonar el lloc de caça.
El període de solicitud , autoritsació , lliurament d´anelles i precinte de bagues és de l´1 de setembre al 15 de desembre .
Abans del 15 de març s´ha de lliurar el resum de captures associat a l´autoritsació amb els codis d´anella usats , complimentats i signats correctement.
El nombre de precintes per caçador i temporada és de 10.
La resta de limitacions son les mateixes que les de caça amb reclam i escopeta.
Les anelles no empraes quedaran en custòdia dels titulars de l´autoritsació de caça de perdius amb bagues.

No em responsabilits de qualsevol mal entes o falta de informació , que pugui provocar una infracció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario